Managed hosting door True

Peregrine geconfronteerd met boekhoudfouten

 

HAARLEM - Peregrine Systems heeft zijn topman en financieel directeur vervangen, nadat de nieuwe accountant onregelmatigheden ontdekte in de boekhouding.

Eind vorige maand verving het Amerikaanse softwarebedrijf zijn accountant Andersen door Kpmg. Deze accountant ontdekte al snel een aantal mogelijk onregelmatigheden in de financiële verslaggeving over de fiscale boekjaren 2001 en 2002. Het zou daarbij gaan om een bedrag van honderd miljoen dollar in omzet, ongeveer 8 procent van de totale omzet van Peregrine.   Meteen na het nieuws maakte de koers van Peregrine een duikeling met 65 procent naar 89 dollarcent. In een verklaring maakte de software-onderneming bekend dat het meteen van start gaat met een intern onderzoek naar de boekhoudpraktijken.   Peregrine is het zoveelste bedrijf in de ict-sector dat aangesproken wordt op zijn boekhoudpraktijken. Na de Enron-affaire werd een reeks van it- en telecomconcerns, waaronder Global Crossing, door de Amerikaanse beurswaakhond Sec aangesproken op hun financiële verslaggeving.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6702). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.