Managed hosting door True

Or Xs4all ziet risico’s in integratie met KPN

 

netwerk

De ondernemingsraad van Xs4all betwijfelt of een integratie met KPN goed zal verlopen, vooral ook omdat medewerkers op korte termijn gedwongen bij KPN worden ondergebracht. Tevens wordt hierdoor de raad opgegeven, waardoor de belangen van de Xs4all-medewerkers niet langer vertegenwoordigd worden.

Dit stelt de ondernemingsraad in een statement over het integratietraject. ‘Wij hebben gerede twijfel dat een eventueel integratietraject goed zal verlopen wanneer mensen onvrijwillig moeten overstappen. Eerder in het proces was hier ook geen sprake van. Tevens heeft de integratie volgens het plan tot gevolg dat de Xs4all-ondernemingsraad wordt opgeheven en wij niet langer voor het belang van de Xs4all-medewerkers kunnen opkomen’, aldus de raad.

Op 5 juni heeft de de raad de adviesaanvraag (met betrekking tot de toekomst van Xs4all) ontvangen. Hierin kiest KPN zoals aangekondigd voor een volledige integratie van de provider in KPN.

Sensitiviteitsanalyse

De or geeft in het statement aan een sensitiviteitsanalyse te hebben gedaan waaruit bovenstaande blijkt. Deze analyse is met KPN gedeeld. Daarnaast is de afgelopen weken samen met experts van Stratix een businessplan gemaakt voor behoud van Xs4all. In dit plan wordt volgens de ondernemingsraad waarde toegevoegd en blijven banen behouden. Desondanks wil KPN volgens Xs4all kiezen voor een integratie.

De or geeft aan dat ze nog niet in staat is geweest om een formeel standpunt te bepalen. ‘Dit zullen we de komende periode doen aan de hand van gesprekken met KPN en de medewerkers van Xs4all. Hierbij zijn de bovenstaande punten voor ons van groot belang’, besluit ze.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6677079). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.