Managed hosting door True

Blockchainmarkt wacht grote opschudding

 

Van de huidige blockchain-platformen die operationeel zijn, zal zowat negentig procent tegen 2021 vervangen moeten worden. Dat voorspelt Gartner. De huidige platformen zullen niet veilig en competitief genoeg meer zijn, denkt het marktonderzoeksbureau.

De blockchain-markt is vandaag nog erg gefragmenteerd, met verschillende diensten die elkaar overlappen of die samen moeten gebruikt worden, wat de technologische keuzes voor it-beslissers er niet eenvoudiger op maakt. Er is geen consensus over het productconcept, noodzakelijke features, technologische vereisten of markt. Veel potentiële klanten zijn ook nog altijd niet op de hoogte van de manieren waarop de platformen precies werken of hoe ze bestaande processen kunnen verbeteren, klinkt het bij Gartner.

Desondanks stijgt het aantal platformen omdat bedrijven interesse hebben in de markt. Door de enorme fragmentatie zal er de komende jaren ook niet een dominant platform opstaan, verwacht het bureau. Integendeel, er zullen steeds meer nieuwe, kleinere spelers bijkomen.

Dat wil niet zeggen dat blockchain geen mooie commerciële toekomst heeft. De toegevoegde waarde van blockchain zal tegen 2025 aftikken op een slordige 176 miljard dollar, verwacht Gartner. Tegen 2030 komt Gartner zelfs op een bedrag van 3.100 miljard dollar. Productmanagers zullen zich de komende jaren dan ook moeten klaarmaken en zich voorbereiden op een snelle evolutie, verouderde platformen, een competitief blockchain-landschap en daarna consolidatie.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6674265). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.