Managed hosting door True

Toshiba Memory leent miljarden om eigenaars uit te kopen

 

Toshiba Memory heeft bij een consortium van banken bijna elf miljard euro geleend om zijn eigen eigenaars uit te kopen. Het Japanse bedrijf is sinds 2017 in handen van een groep rond Bain Capital, Dell, Apple en Hynix.

Toshiba Memory Holding sluit de lening af bij Sumitomo Mitsui Banking, MUFG Bank and Mizuho Bank. Ook de Development Bank of Japan is bij de operatie betrokken; zij zal een aandeel krijgen in Toshiba Memory Holdings, zodra de aankoop rond is.

Toshiba Memory leent het geld omdat het in september een beursintroductie op stapel heeft staan. Daarvoor wil het de handen vrij hebben en zoveel mogelijk aandelen bij grote aandeelhouders weghalen.

De verkoop van de chiptak van Toshiba werd, na een lange saga, in 2017 bezegeld. Het bedrijf was in financiële moeilijkheden gekomen na grote verliezen bij zijn dochter die nucleaire installaties bouwt. Daarop werd besloten om de chipafdeling van de hand te doen. Aanvankelijk zou Bain Capital het bedrijfsonderdeel overnemen, samen met enkele Japanse staatsfondsen. Een rechtszaak van concurrent Western Digital liet dat plan op de klippen lopen. Uiteindelijk vormde Bain een team met Apple, Dell en Hynix om de buit binnen te halen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6674022). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.