Managed hosting door True

Chaos bij Centric duurt voort; weer directielid weg

Ook outsourcing-directeur vertrekt

 

Centric HQ

De leegloop bij ict-dienstverlener Centric is nog niet ten einde. Na drie bestuurders, waaronder ceo Karim Henkens, cfo Carolien van der Werf en bestuurder Guust Sturm, verlaat nu ook outsourcing-directeur Ronald Plomp het bedrijf.

De Volkskrant meldde dit woensdag. Plomp werkte bijna dertig jaar voor Centric. Aan het FD meldt Centric-bestuurder Hans Schrijver dat Plomp wegens een ‘professionaliseringsslag’ vertrekt. Er zouden verschillen van inzicht zijn ontstaan. Over welke dat zijn, geeft de bestuurder geen uitsluitsel. Ook benadrukt hij dat een en ander niet met de, intussen veelbesproken, rol van ‘cybersecurityexpert’ Rian van Rijbroek te maken heeft. Verder merk hij op dat Van Rijbroek, ondanks de banden met Centric-oprichter Gerard Sanderink, geen (in)formele rol heeft binnen het bedrijf.

Van Rijbroek geen nieuwe cfo

Wanneer Plomp vertrekt, is nog niet duidelijk. Bestuurder Schrijver vervangt hem op interim-basis. Hij benadrukt zelf wel aan het bedrijf verbonden te blijven. Voor de vertrokken cfo Carolien van der Werf zou al een (vrouwelijke) vervanger gevonden zijn. Schrijver ontkent echter nadrukkelijk tegenover het FD dat het om Rian van Rijbroek zou gaan.

Rian van Rijbroek

De teller van vertrokken directie- en bestuursleden staat nu op vier. Naar verluidt hangt hun vertrek samen met de hechte band die Centric-oprichter Sanderink heeft met de omstreden Van Rijbroek. Zo beschuldigde hij zijn ex-(zaken)partner Brigitte van Egten van fraude. Zo zou ze onder invloed van Afrikaanse criminelen miljoenen hebben verduisterd, zo zou blijken uit onderzoek van Van Rijbroek. Deze beschuldigingen trok hij overigens na een rechtszaak weer in.

Volgens het FD heeft de omstreden cybersecurityexpert nog een grote vinger in de pap en stuurt ze zelfs e-mails vanaf het e-mailadres van de Centic-oprichter. Centric ontkende begin deze maand middels een persbericht op de site van bouwbedrijf Strukton, grotendeels eigendom van Sanderink, dat het vertrek van Henkens en Sturm veroorzaakt zou zijn door de invloed van Van Rijbroek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6647230). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees ook


 
Vacatures ICT-branche

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.