Managed hosting door True

Zeg niet Toshiba Client Solutions, zeg Dynabook

 

Toshiba Client Solutions Europe (de vroegere pc-tak van Toshiba) kondigt aan haar merknaam per direct te veranderen in Dynabook Europe. Toshiba Client Solutions maakt sinds 1 oktober 2018 deel uit van de Sharp Group en veranderde haar naam in Dynabook op 1 januari 2019.

De naamsverandering is een eerbetoon aan het computing erfgoed van Toshiba, zo klink het. In Japan is ‘dynabook’ een gevestigd en gewaardeerd merk.

‘Het merk dynabook belichaamt zowel ons erfgoed van dertig jaar innovatie in mobile computing als onze hernieuwde investering en grootte’, zegt Damian Jaume, baas van Dynabook Europe. ‘Ons merk is meer dan een naam of een logo. Het is de verpersoonlijking van onze cultuur en waarden.’

Toshiba introduceerde de eerste laptop computer ter wereld - de T100 - in 1985 en bracht in 1989 eveneens als eerste een notebook computer uit, de Dynabook J-3100.

Toshiba Client Solutions kwam medio vorig jaar voor 80 procent in handen van Sharp, dat ondertussen eigendom is van de Taiwanese OEM Foxconn. Toshiba was genoodzaakt om zijn pc-divisie te verkopen als onderdeel van een zware herstructurering. Die kwam er nadat het bedrijf miljardenverliezen opstapelde in de kernenergie-activiteiten van zijn Amerikaanse dochter Westinghouse.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6637496). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.