Managed hosting door True

Atos zet gezichtsherkenning in op Olympische Spelen

 

Het Franse Atos gaat voor het Internationaal Olympisch Comité een systeem beheren voor toegangscontrole met gezichtsherkenning. De gebruikte apparatuur komt van NEC en Panasonic. Het systeem wordt ingezet op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

'De Spelen zullen honderdduizenden medewerkers, journalisten en atleten naar Tokio lokken. Hun identiteit controleren met gezichtscontrole is een veilige procedure die ook nog eens snel en efficiënt verloopt', zegt Atos. Het moet zorgen voor minder fraude, minder fouten en minder lange wachttijden. Volgens Atos is het de eerste keer in de geschiedenis van de Olympische Spelen dat er gezichtsherkenning wordt gebruikt.

De gezichtsherkenning werkt door een foto van het gezicht op te slaan in een speciale chip in de accreditatiekaarten. Ter plekke worden de kenmerken van het gezicht dan geverifieerd door de controlesystemen. De officiële kaart biedt toegang tot de Olympische-locaties en dient als visumvrijstelling om het land binnen te raken.

De Spelen van 2020 zijn de tiende op rij waarbij Atos de officiële it-partner is van het Internationaal Olympisch Comité. Vorig jaar zorgde het bedrijf al voor een primeur door alle belangrijke it-systemen van de Olympische en Paralympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang via de cloud te leveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6626094). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.