Managed hosting door True

Sandton Capital lijft distributeur Adveo in

 

Deal handen schudden overname

Distribiteur van it en kantoorartikelen Adveo komt in handen van het Amerikaanse private equity-bedrijf Sandton Capital voor 5,5 miljoen euro. Het betreft de dochterondernemingen in Frankrijk, België en Nederland.

Verder is bepaald dat Sandton vijf miljoen euro krediet beschikbaar stelt voor Adveo Benelux en Frankrijk. Ook zal de investeringsmaatschappij een schuld van rond de 150 miljoen euro overnemen. De verwachting is dat de deal voor Frankrijk en de Benelux binnen een aantal weken compleet is afgerond.

Begin januari bracht Sandton een bod uit op Adveo Benelux, Frankrijk en Italië. Dit resulteerde niet in een overname en uiteindelijk deed de Amerikaanse investeerder opnieuw een bod van 5,5 miljoen euro. Dit keer enkel voor Benelux en Frankrijk. Voor de Italiaanse tak heeft zich naar verluidt een andere koper gemeld; de Italiaanse distributeur GDN. Dat bod zou drie miljoen euro bedragen.

Adveo

Het van oorsprong Spaanse Adveo is actief in negen landen: Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië, België, Nederland, Luxemburg en Portugal. Het bedrijf distribueert onder meer printers, cartridges en computeraccessoires. In Nederland is het bedrijf gevestigd in Den Bosch, in België in Deinze.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6618082). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.