Managed hosting door True

Hogere winst Siemens door Infineon-meevaller

 

HAARLEM - De Duitse elektronicagigant Siemens heeft over het fiscaal tweede kwartaal een nettowinst behaald van 1,28 miljard euro.

De winst viel aanmerkelijk hoger uit dat over de eerste drie maanden van vorig jaar, toen Siemens een nettowinst van 578 miljoen euro behaalde. Het positieve resultaat was voor een belangrijk deel te danken aan de opbrengst van de aandelenverkoop in het halfgeleiderbedrijf Infineon. Dit leverde Siemens een bedrag van 561 miljoen euro op.   De omzet van Siemens steeg met 3 procent naar 21,25 miljard euro, terwijl de orderportefeuille met 2 procent kromp naar 22,43 miljard euro.   Ondanks de rooskleuriger winstcijfers gaat Siemens opnieuw 6500 banen schrappen in zijn moeizaam opererende netwerkdivisie. Vorig jaar werden hier ook al tienduizend banen geschrapt. Vergeleken met de andere divisies binnen Siemens, opereert de netwerktak het moeizaamst. Over het afgelopen fiscaal tweede kwartaal werd een verlies geleden van 158 miljoen euro. Siemens wil door de saneringen extra op de kosten besparen, zodat het ook met zijn netwerkactiviteiten weer kan terugkeren naar winstgevendheid.   Volgens ceo Heinrich von Pierer is Siemens ’over het algemeen genomen tevreden’ met de kwartaalresultaten, maar zal zijn concern doorgaan met het verder doorvoeren van herstructureringen.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6558). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.