Managed hosting door True

iXL Hosting overgenomen door Combell Group

 

De Belgische Combell Group uit Gent neemt de Nederlandse webhoster iXL Hosting (iXL) uit Ede over. Met deze overname verstevigt Combell Group verder haar positie in Nederland. iXL werd opgericht in 2007, host 60.000 websites en bedient ongeveer 8000 klanten.

iXL focust zich vooral op webhosting, domeinnamen en servers. In juni 2018 deed het zelf een overname van een ander Nederlands hostingmerk, TOPservers. ‘De overname van iXL zal volgens Combell leiden tot meer innovatie en mogelijkheden voor de klanten van beide bedrijven’, zo motiveert Combell de overname in een persbericht.

‘De missie van onze groep is om dé 'digital enabler' te worden voor ondernemers en het mkb', zegt Combell-ceo Jonas Dhaenens. ‘Dankzij de overname van iXL geloven we er in dat we dit nog meer kracht kunnen bijzetten in Nederland. Met plezier verwelkomen we meer dan 8000 klanten en heel veel nieuwe expertise in de groep.’

De komende maanden werkt Combell Group samen met iXL aan de integratie van het merk in de groep. Het bedrijf stelt negen mensen te werk in haar kantoor te Ede. De voormalige eigenaar van iXL Robert van Esseveld verlaat het bedrijf. Hij legt over drie maanden zijn functie neer. Het is nog niet duidelijk wat zijn nieuwe uitdaging wordt. Van Esseveld laat desgevraagd aan Computable weten dat hij waarschijnlijk zijn carrière voortzet binnen de ict.    

Grote overname in België

Het Belgische hostingbedrijf Combell maakte 9 januari 2019 ook bekend dat het Nucleus overneemt. Dat is één van de laatste grote onafhankelijke hostingbedrijven in België. Het is één van de grootste hostingovernames in België.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6546825). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.