Managed hosting door True

Sharp mikt op eerste rang bij nieuwe lcd’s

 

HAARLEM - Sharp gaat in eigen land een grote fabriek bouwen voor nieuwe, energiezuinige beeldschermpjes voor mobiele apparatuur.

Een woordvoerder van Japan’s grootste producent van liquid crystal displays (lcd’s) verklaarde tegenover Reuters dat de productie in 2003 van start gaat. De gebruikte techniek die voor de nieuwe generatie lcd’s wordt gebruikt, heet officieel grain silicon screens. De beeldschermen die volgens deze techniek worden gemaakt voorzien in een hogere resolutie, een smallere constructie en lagere productiekosten. Bovendien zijn ze een stuk zuiniger dan de huidige lcd’s.   Naar verluidt gaat de nieuwe fabriek in Japan rond de 384 miljoen dollar kosten. Sharp had al eerder aangegeven dat het een nieuwe fabriek voor de nieuwste generatie lcd’s wilde opzetten, om zodoende beter op te kunnen boksen tegen de lcd-concurrentie uit Taiwan en Korea.   Sharp heeft zijn lcd-technologie inmiddels tot speerpunt verheven. Het concern maakt in de breedte elektronische producten, waaronder televisies, maar de winstmarges van onder andere it-gerelateerde producten zoals lcd’s zijn aanzienlijk hoger.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6522). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.