Managed hosting door True

ABN Amro: ict-sector verhoogt investeringen in 2019

Ict bijna de enige sector waarin de investeringen komend jaar omhoog gaan

 

Financiering finance geld

Nederland digitaliseert zijn productieprocessen en de ict-sector blijft daarvan ook in 2019 profiteren. Ict-bedrijven investeren komend jaar gemiddeld zelfs meer dan in 2018, becijferen economen van ABN Amro in hun recentste Sectorbarometer.

‘De sterke investeringen in de TMT-sector worden gedreven door de aanhoudende digitalisering van productieprocessen in de andere sectoren van de economie’, schrijven de economen. Onder TMT verstaan ze technologie, media en telecom. Deze sector is, samen met de voedingsmiddelensector, de enige waarin de investeringen komend jaar volgens hen omhoog gaan.

Volgens ABN Amro kenmerkt de branche zich door een duidelijke tweedeling. Vooral ict-bedrijven profiteren van de digitalisering van de samenleving, terwijl drukkerijen, uitgevers en telecombedrijven hun verdienmodel verder onder druk zien staan. De onderzoekers scharen dergelijke ondernemingen onder dezelfde sector als ict. Toch slaat de balans uit naar het positieve.

'Aanzienlijke investeringsbereidheid'

‘De ondernemers in de sector zijn nog steeds positief over de toekomst en dat is terug te zien in de investeringsbereidheid. Deze blijft aanzienlijk’, aldus de schrijvers van het rapport. 7,6 procent van de ondernemers in de ict-sector verwacht komend jaar te investeren. Een jaar geleden bedroeg dit percentage nog 4,9. In de meeste andere sectoren van de Nederlandse economie denken bedrijven in 2019 juist minder te investeren dan in 2018.

Ondanks het gunstige economische klimaat, rekenen de economen op een lichte stijging van het aantal faillissementen. Zelfs in de ict-sector kunnen achterblijvers omvallen wanneer zij het hoge tempo van innovatie niet kunnen bijbenen, aldus de bank. Het rapport vermeldt bovendien schaarste in de markt van goed opgeleid ict-personeel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6520300). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.