Managed hosting door True

Portland opent trading desk voor mkb

 

Webshop

Software distributeur Portland Europe gaat de trading desk voortaan ook beschikbaar stellen aan ict-professionals die leveren aan de mkb-sector en regionale overheden. De afgelopen tien jaar konden alleen large account resellers gebruik maken van de desk, die naar eigen zeggen praktisch alle softwaretitels uit binnen- en buitenland verkoopt en het aankoopproces naast eenvoudiger, ook goedkoper moet maken.

Nu moeten ict-professionals nog terecht bij verschillende partijen, die allemaal een beperkte portefeuille van merken vertegenwoordigen. Of direct bij de distributeurs die daaraan vaak hoge eisen stellen. Dat leidt tot onnodige kosten en complexiteit die ze vermijden, wanneer ze hun aanvragen bij onze trading desk neerleggen’, zegt George van Brugge, oprichter en algemeen directeur van Portland. Hij laat weten dat het softwarebedrijf naast traditionele licenties ook cloud-abonnementen levert voor specialistische apps, die alleen in de cloud beschikbaar zijn.

De trading desk verleent bewust geen advies of technisch support, maar richt zich volgens de operationeel directeur bij Portland, Cees Quirijns, op het competitief en efficiënt uitvoeren van software transacties. Iets dat volgens hem door klanten nauwelijks als nadeel wordt ervaren: ‘Er zijn meer dan voldoende partijen in de markt waar je terecht kunt voor advies en ondersteuning. Maar waar kun je terecht als je dat niet nodig hebt en daar dus ook niet voor wilt betalen? Onze klanten zijn ict professionals, die veelal zelf technische support aan hun eindgebruikers bieden. Dat is juist een van hun waardeproposities. Bovendien kunnen onze klanten voor tweede- en derdelijns support meestal terugvallen op de vendor zelf of op een gespecialiseerde partij.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6464629). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.