Managed hosting door True

IBM: Nieuwe generatie opslagsystemen

 

HAARLEM - IBM brengt in 2003 zijn nieuwe generatie dataopslagsystemen, inclusief het lang verwachte ’Storage Tank’-systeem, op de markt.

Eind 2000 liet Big Blue al weten van de komst van de nieuwe opslagsystemen. Het heeft de afgelopen jaren marktaandeel weten af te snoepen van opslagspecialist EMC. De markt voor opslagsoftware blijft uiterst lucratief, omdat steeds meer bedrijven hun data op netwerken plaatsen, zodat deze gemakkelijk gedeeld kan worden.   De nieuwe opslagsystemen van IBM moeten een antwoord geven op de haken en ogen die er aan de opslag van informatie op netwerken kleven. "Als je je data verplaatst naar een netwerk, krijg je te maken met problemen als controle en transparantie", aldus IBM’s hoofd van de opslagdivisie Linda Sanford tegenover persbureau Reuters.   IBM maakte vorige week een brede alliantie bekend met Hitachi (na IBM en EMC de derde grote opslagspeler) voor de ontwikkeling van dataopslagproducten die samen kunnen werken met de machines en software van uiteenlopende leveranciers. Deze zogeheten open storage-trend vormt een nieuwe ontwikkeling binnen de opslagindustrie.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6462). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.