Managed hosting door True

Infradata levert eir-apparatuur aan Telenet

 

Netwerkintegrator Infradata, met kantoren in Leiden en Zaventem, gaat equipment identity register (eir)-apparatuur aan het Belgische telecombedrijf Telenet leveren. Deze eir-apparatuur, die wordt geleverd door het Nederlandse BroadForward, regelt de toegang van apparaten tot de mobiele netwerken van Telenet.

De eir-oplossing van BroadForward, die Infradata aan Telenet levert, is een software gebaseerde, multiprotocol-oplossing om bepaalde apparaten toegang te geven op de 2G, 3G, 4G en vaste netwerken van de Mechelse kabelboer. Ook voor 5G is het platform reeds geschikt.

De apparatuur ondersteunt whitelisting, greylisting en blacklisting van toestellen en kan naar eigen zeggen met een ongelimiteerd aantal lijsten overweg (vip-lijsten, uitzonderingslijsten, vermoedelijke internet of things (IoT)-apparaten, et cetera). Telenet kan eveneens rapporten maken over het soort apparaten op zijn netwerk (naargelang model, type en softwareversie) en kan verwittigd worden als er apparaten opduiken van de zwarte of grijze lijst.

‘In een geconvergeerd netwerk zoals het onze, is de mogelijkheid om de toegang tot het netwerk te beheren cruciaal’, zegt Luk Bruynseels, verantwoordelijke voor mobiele technologie bij Telenet. ‘We moeten er rekening mee houden dat, wereldwijd gezien, het aantal IoT-sensoren en -devices het aantal mobiele telefoons op de netwerken dit jaar al zal voorbijsteken. Als expert in BroadForward-producten, wist InfraData onze noden voor een volgende generatie equipment identity register te detecteren en te vervullen. Zo kunnen we onze device management en veiligheidscapaciteit verder uitbreiden en meer devices beheren over verschillende netwerken.’

Infradata heeft, naast de kantoren in Zaventem en Leiden, ook vestigingen in het V.K., Frankrijk, Duitsland, Polen en de V.S.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6460599). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.