Managed hosting door True

Claranet behaalt AWS Well-Architected-partnerstatus

 

collega's

It-infrastructuurspecialist Claranet Benelux heeft de partnerstatus in het Amazon Web Services (AWS) Well-Architected framework behaald. Het door AWS opgezette programma biedt klanten en partners een referentiekader, waarmee zij hun AWS-architecturen gericht op een vijftal pijlers: security, betrouwbaarheid, prestaties, effici├źntie en kostenoptimalisatie, kunnen evalueren.

Het programma is speciaal ontwikkeld om AWS-gebruikers hulp te bieden bij het bouwen van een veilige, veerkrachtige en efficiënte infrastructuur voor hun applicaties. Claranet beoordeelt samen met eindgebruikers bestaande AWS-implementaties op basis van vijf pijlers (security, betrouwbaarheid, prestaties, efficiëntie en kostenoptimalisatie), waarna gedetailleerde optimalisatieaanwijzingen in uitgebreide beoordelingsrapporten worden aangeboden.

‘AWS is een platform dat voordelen biedt aan bedrijven over de hele wereld, maar het vereist een zekere mate van expertise om het volledige potentieel te benutten. Bovendien ontwikkelt AWS zich met een dergelijk tempo, waarbij steeds nieuwe hulpmiddelen en functionaliteit worden toegevoegd, zodat AWS-architecturen regelmatig opnieuw moeten worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor het doel’, constateert Tanaz Gould, consultancy director bij Claranet. Hij laat weten dat de beoordelingsrapporten zijn bedoeld om gebruikers gerust te stellen, dat hun implementaties zijn geconfigureerd volgens een hoge standaard en dat ze niet worden blootgesteld aan buitensporige kosten of beveiligingsrisico's. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6447635). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.