Managed hosting door True

Misco Solutions gaat op in Computacenter

 

Overname

Misco Solutions van Hilco Capital is overgenomen door de Engelse ict-leverancier Computacenter. Door de overname is de in Amstelveen gevestigde ict-leverancier in staat het dienstenportfolio verder te ontwikkelen. Volgens woordvoerder Mark Elkerbout van Misco Solutions zijn inmiddels gesprekken gaande om per 1 december 2018 de naamsverandering in gang te zetten.

‘Op directieniveau zijn we vrij lang op zoek geweest naar een partij. Computacenter had een sterke voorkeur, omdat we nagenoeg hetzelfde portfolio aanbieden. Zij waren weer bewust op zoek naar een Nederlandse partij’, aldus Elkerbout. Januari vorig jaar fuseerde de ict-dienstverlener nog met hardware- en softwareverkoper Misco Nederland. Was het zelf opkopen van een bedrijf dan niet een meer logische stap geweest? Elkerbout: ‘We hebben als bedrijf natuurlijk nagedacht over welke kant we op wilden gaan, wat goed is voor het bedrijf. Een zelfstandige doorstart was niet onmogelijk geweest, maar is het uiteindelijk niet geworden.’

Ook is het volgens de woordvoerder nog niet zeker of de twee locaties van Misco Solutions in Amstelveen en Bodegraven behouden blijven. Met het oog op lopende huurcontracten blijven deze voor nu actief, al zou op termijn één locatie bedrijfstechnisch gezien efficiënter zijn.

Beide partijen zien de overname als meerwaarde voor organisaties in zowel de private en publieke sector, markten die Computacenter op internationaal niveau wil versterken. ‘In Nederland zijn veel hoofdkantoren gevestigd van Europese en mondiale organisaties. De overname van Misco Solutions biedt ons een kans om een sterkere positie in Europa te bemachtigen. Daarnaast beschikt Misco Solutions over een aantrekkelijk klantenbestand, waaronder veel grote enterprises en overheidsorganisaties’, constateert Lieven Bergmans, European Development Director bij Computacenter.

De Engelse speler geeft aan het kennisniveau bij Misco Solutions bijzonder hoog- en het dienstenportfolio zeer uitgebreid te vinden. Iets wat klanten tijdens iedere fase van de ict-lifecycle volledig zou ontzorgen. Met de bestaande bronnen, kennis, kunde en internationale ervaring die Computacenters rijk is, zou groei in zowel de breedte als diepte tot een mogelijkheid behoren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6445676). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!