Managed hosting door True

Panasonic verhuist Europees kantoor naar Amsterdam

 

Brexit

Panasonic verhuist zijn Europese hoofdkantoor vanuit de regio Londen naar Amsterdam. De elektronicafabrikant doet dit om de gevolgen van de Britse uittreding uit de EU (Brexit) te minimaliseren. Dat meldt de Japanse nieuwsdienst Nikkei Asian Review. Het nieuws is inmiddels bevestigd aan nieuwsdiensten Bloomberg en AFP.

De verhuizing vindt al plaats op 1 oktober 2018, weet Nikkei. Het gaat om maximaal twintig mensen die het kantoor in Bracknell, ten westen van Londen, inwisselen voor een kantoor in Amsterdam. Het zijn medewerkers die audits en financiële werkzaamheden uitvoeren. In het Engelse kantoor blijven enkele medewerkers achter.

Waarschijnlijk komen de verhuisde medewerkers terecht in het kantoor dat Panasonic nabij station Amsterdam Zuid heeft. De onderneming heeft ook een vestiging in Den Bosch.

Brexit

De Britse uittreding uit de EU heeft twee mogelijke gevolgen voor Japanse bedrijven die zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Zo is de kans groot dat deze te maken krijgen met hogere belastingtarieven in Japan, als ze in het Verenigd Koninkrijk met extreem lage belastingen worden gepaaid om er te blijven. Bovendien bemoeilijkt de Brexit het vrije verkeer van mensen en goederen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU-landen.

Panasonic Nederland heeft nog niet gereageerd op vragen van Computable.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6444429). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.