Managed hosting door True

Headfirst Source Group krijgt nieuwe eigenaar

 

Deal handen schudden overname

Arbeidsbemiddelingsbureau Headfirst Source Group wordt vrijwel geheel overgenomen door Beryllium. Dat is een Nederlandse organisatie die namens enkele internationale investeerders acquisities pleegt, daarbij financieel ondersteund door een Zwitserse financieel dienstverlener.

Headfirst Source Group bemiddelt bij de inzet van externe professionals, waaronder it’ers. Het Hoofddorpse bedrijf biedt onder meer inhuur, matchmaking, contracting en payrolling. Dagelijks werken ongeveer vijfduizend mensen bij ruim honderd opdrachtgevers in de Benelux.

Beryllium neemt de onderneming over om zijn ‘sterke marktpositie’, de ‘succesvolle acquisitiestrategie’ en de bijdrage die de nieuwe eigenaar kan leveren aan verdere groei en acquisities.

Overname

Headfirst Source Group was in handen van enkele aandeelhouders, waaronder grootaandeelhouder Value8. Zij verkopen elk hun aandelen voor drie euro per stuk aan Beryllium. Hiermee wordt de onderneming gewaardeerd op 37,4 miljoen euro. De nieuwe eigenaar krijgt 95 procent van alle aandelen in handen.

De overname door Beryllium volgt amper twee jaar na de inlijving van Headfirst door branchegenoot Source Group. Daar werd toen 33 miljoen euro voor neergelegd. De overname destijds was bedoeld ter vergroting van het netwerk van leveranciers en zelfstandig professionals om te bemiddelen naar opdrachtgevers. 

Professionals

Headfirst beschikt over een database van zo’n dertigduizend professionals en die van Source telt er ongeveer 23.000. De overname van Headfirst door Source Group legde geen windeieren. In het eerste gezamenlijke boekjaar steeg de omzet 160 procent en zou de winst zelfs met bijna 390 procent zijn toegenomen.

Zelf is Headfirst Source Group is de afgelopen tijd ook op acquisitiepad geweest. Zo maakte de onderneming in juli bekend zijn branchegenoot Myler te willen inlijven. Myler bemiddelt zo’n tweeduizend professionals, met name op it-gebied. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet deze overname nog goedkeuren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6443762). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.