Managed hosting door True

Getronics komt met ‘Woman in Technology’

 

De wereldwijde ict-dienstverlener Getronics wil met ‘Woman in Technology’ diversiteit bevorderen door vrouwen te stimuleren een leidende rol aan te nemen en een voorbeeld van empowerment te worden. Zowel binnen Getronics als de ict-sector in het algemeen.

Getronics heeft klanten en medewerkers over de hele wereld met ieder een eigen achtergrond, cultuur en ideeën. Iets dat zeker meespeelt in de naar eigen zeggen vastbeslotenheid een voortrekkersrol te willen spelen in het stimuleren van diversiteit. ‘Woman in Technology’ is volgens het bedrijf dan ook een eerste stap in een bredere aanpak op het bevorderen van inclusiviteit voor alle geslachten, leeftijden, etniciteiten en geloofsovertuigingen.  

Het bedrijf heeft inmiddels enkele maatregelen genomen, gericht op de ontwikkeling van vrouwen binnen het bedrijf op de korte- en lange termijn. Zo is er een werkgroep opgericht, bestaande uit rolmodellen op het gebied van leiderschap die initiatieven voordragen. Ook worden er op regionaal niveau bijeenkomsten georganiseerd met het oog op input voor de strategie, het ontdekken van talent, het ontwikkelen van een coachingsprogramma en worden vrouwelijke succesverhalen gedeeld. Deelname aan externe evenementen, samenwerking met universiteiten en vrouwenorganisaties, en het opzetten van de ‘Women in Technology’-strategie voor 2020 maken ook deel uit van het project.

Getronics hoopt langs deze weg vrouwen, veelal een minderheid binnen een bedrijf, aan te moedigen ambities na te streven en op hun beurt weer een rolmodel te worden voor andere jonge vrouwen wereldwijd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6443690). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.