Managed hosting door True

Koreaanse Hynix grotendeels over naar Micron

 

HAARLEM - Na maandenlange onderhandelingen komt de Koreaanse geheugenchipfabrikant Hynix grotendeels in handen van het Amerikaanse Micron.

Door de fusie ontstaat ’s werelds grootste fabrikant van geheugenchips met een geschat marktaandeel van 35 procent. Tot op heden was de eerste plaats gereserveerd voor het Koreaanse Samsung, dat ongeveer 27 procent van de wereldwijde markt voor geheugenchips in handen heeft.   Micron legt voor de overname een bedrag van vier miljard dollar op tafel, waarvan 3,8 miljard dollar in aandelen wordt betaald. De resterende 200 miljoen dollar wordt contant betaald voor een 15 procents belang in de niet-geheugenchipactiviteiten van Hynix.   De overname door Micron vormt het slotstuk van bijna anderhalf jaar getouwtrek om het noodlijdende Hynix, waarbij onder meer ook het Duitse Infineon op het toneel verscheen. De Koreanen hadden er aanvankelijk grote moeite mee dat één van hun industriële trotsen in buitenlandse handen zou overgaan. Vandaar dat tot twee keer toe werd geprobeerd het bedrijf er via omvangrijke bankleningen weer zelfstandig bovenop te krijgen. Maar door de moeilijke marktomstandigheden werd Hynix uiteindelijk wel gedwongen zijn heil bij een buitenlandse concurrent te zoeken.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6438). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.