Managed hosting door True

Aerohive lanceert access point voor stopcontact

 

Leverancier van cloudgebaseerde netwerkoplossingen, Aerohive Networks, introduceert de Atom AP30. Dat draadloze toegangspunt voor een wifi-netwerk kan in een stopcontact worden geplaatst. Het wordt dan direct van stroom voorzien. Plafond- of wandmontage is niet nodig. Het access point kan zo vrij eenvoudig het signaal van andere draadloze toegangspunten versterken of vervangen.

De Atom AP30 beschikt volgens de leverancier over alle functies en mogelijkheden van traditonele access points. Hierbij zijn de toegangspunten van een wifi-netwerk verbonden met een netwerkkabel en wordt de ontvangen data uiteindelijk via een antenne draadloos verzonden. Bij de nieuwe oplossing is er geen sprake meer van een netwerkkabel en wordt alles, na beveiligde toegangscontrole, op basis van identiteit, draadloos verzonden. Het stopcontact voorziet de AP30 van stroom, terwijl traditionele access points naast data ook stroom krijgen aangeleverd via de netwerkkabel (power over ethernet).

Beheer vanuit de cloud

Net als bedrade oplossingen kan ook deze ‘stopcontact-versie’ vanuit de cloud worden beheerd en is het mogelijk om direct met andere mobiele apparaten te communiceren. Dat kan ook buiten het internet om en geeft it-afdelingen de zelfstandigheid om toegangsnetwerken aan te passen.

De Atom AP30 moet ook dekking bieden op plekken waar normaal geen bereik is. Denk aan kantines, opslagruimtes of het einde van een lange gang. De oplossing kan ook worden ingezet om tijdelijk extra draadloze dekking mogelijk te maken in drukke ruimtes. De enige vereisten zijn een stopcontact en een  een verbinding om het IP-adres op te kunnen halen.  Het apparaat is compatibel met netwerken van derden, zoals Cisco, HPE en Ruckus.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6422957). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.