Managed hosting door True

Uber experimenteert weer met zelfrijdende auto’s

 

Uber zelfrijdende auto

De Amerikaanse taxidienst Uber heeft zijn proefproject met zelfrijdende auto’s opnieuw opgestart. Na een dodelijk ongeval in maart werden de tests opgeschort. Bij de nieuwe onderzoekingen worden de auto’s door mensen bestuurd.

Dat Uber opnieuw met zelfrijdende auto’s aan de slag gaat, werd door Eric Meyhofer, hoofd van de Advanced Technologies Group van het bedrijf, bevestigd in een blogbericht. De auto’s die Uber nu uitprobeert, kunnen wel degelijk autonoom rijden, maar worden door mensen bestuurd, zogenaamde ‘mission specialists’, omdat het bedrijf voorlopig geen enkel risico wil nemen. Ook in de passagierszetel zal te allen tijde een mens zitten.

De nieuwe proef moet Uber vertrouwd maken met bepaalde scenario’s waar de zelfrijdende wagens in de toekomst mee geconfronteerd zullen worden. Die scenario’s worden dan opnieuw opgeroepen op een gesloten testtraject en in de virtuele wereld om de wagen er zelfstandig mee te laten omgaan. De tests zijn ook belangrijk omdat ze Uber helpen bij het ontwikkelen van accurate kaarten.

De nieuwe auto’s krijgen uitgebreide elektronische veiligheidssystemen om aanrijdingen te voorkomen, onder meer een systeem dat de bestuurders in de gaten houdt en nagaat of ze hun aandacht wel op de weg richten. De schermen in de auto’s zijn ook uitgerust met een interface die zo weinig mogelijk menselijke aandacht behoeft. Ook in een radarsysteem dat de wagen autonoom kan afremmen is voorzien, zo schrijft Meyhofer, al is dat ook wel het minste dat je mag verwachten in een zelfrijdende auto.

Bij de dodelijke crash in maart, in Tempe, Arizona, kwam een vrouw om het leven die de straat overstak en door een zelfrijdende Uber-auto werd aangereden. Na het ongeval zette het bedrijf alle tests met autonome voertuigen op een laag pitje.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6419591). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.