Managed hosting door True

Also richt vizier op Oost-Europa met aankoop Diss

 

Overname handen schudden

Ict-distributeur Also heeft de Sloveense distributeur Diss inclusief de twee dochterondernemingen Vad en Marmis gekocht. Met deze aankoop wil Also verdere uitbreiding in Oost-Europa realiseren. Dit maakte het Zwitserse bedrijf, dat ook een kantoor in Nijmegen heeft, vandaag bekend.

Volgens Also is het in 1998 opgerichte Diss één van de grotere distributeurs in Slovenië en levert het vanuit het hoofdkantoor in Ljubljana zowel software- als hardwareproducten van onder meer HP Inc. en HPE. Daarentegen is Vad weer wat meer gespecialiseerd in oplossingen van Dell EMC en levert Marmis software-oplossingen van IBM.

Versterken marktpositie

‘De overname van Diss past perfect in ons portfoliobeleid met als doel de eerste of tweede marktpositie te bereiken of te behouden in alle landen waar we actief zijn. Met deze stap breidt Also zijn aanwezigheid in de regio uit en versterkt deze’, aldus Gustavo Möller-Hergt, ceo van Also Holding AG.

De Oost-Europese speler bood afgelopen jaar aan ruim zeventig mensen werk en was goed voor een omzet van 81 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6417205). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.