Managed hosting door True

Amsterdamse Noord/Zuidlijn kent mobiele dekking

 

Openbaar vervoer

Mobile providers Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2 activeren zaterdag 21 juli, de dag van de feestelijke opening van de Noord/Zuidlijn, het mobiele netwerk van de Amsterdamse metro. Dagelijks gaan naar schatting 120.000 reizigers gebruik maken van het mobiele netwerk, dat op het ruim zeven kilometer lange metrotraject 2G-, 3G- én 4G-dekking geeft. Dit meldt Vodafoon, verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de infrastructuur.

In totaal zorgen 194 antenne-installaties, een 11,5 kilometer lang ringleidingsysteem met signaal verspreidende coaxkabels en kleine (richt)antennes op de stations voor uitgebreide dekking. In de tunnels wordt deze verzorgd door coaxkabels die, dankzij kleine gaatjes in de kabelmantel, mobiel signalen kunnen verspreiden en ontvangen. Alle providers maken gebruik van hetzelfde netwerk met dezelfde zendmasten en antennes.

De afgelopen maanden is het mobiele netwerk op de Noord/Zuidlijn uitgebreid getest om storingen op andere netwerken, zoals het C2000 van hulpdiensten, te voorkomen. Het netwerk wordt ook de komende tijd nog intensief gemonitord en geoptimaliseerd voor een zo goed mogelijke gebruikerservaring.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6416432). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.