Managed hosting door True

Broadcom lijft CA Technologies in voor 19 miljard

 

De Singaporese chipfabrikant Broadcom neemt het Amerikaanse CA Technologies over. Met de acquisitie wil Broadcom zijn business diversifiëren en meespelen in de softwaremarkt.

De overname van CA Technologies stuurt Broadcom, dat zich traditioneel enkel met hardware bezighield, in een heel nieuwe richting. CA houdt zich vooral bezig met bedrijfs- en mainframesoftware voor het ontwikkelen, beheren en beveiligen van grote it-omgevingen. Het bedrijf is actief in zo’n veertig landen en draait een omzet van 4,2 miljard dollar. Met de nieuwe deal komt Broadcom in een marktomgeving terecht die zo’n tweehonderd miljard dollar waard is, meer dan het driedubbele van de totale chipmarkt.

Broadcom werd de voorbije jaren een grote speler op de halfgeleidermarkt door een reeks van uitgekiende overnames, waar alles samen zo’n vijftig miljard dollar aan werd gespendeerd. Vorig jaar lanceerde het bedrijf nog een mislukte overnamepoging op chipfabrikant Qualcomm, daar had het toen zo’n 121 miljard dollar voor over. Die deal werd echter door de regering-Trump tegengehouden op basis van belangen van nationale veiligheid. Vorig jaar werd wel Brocade nog ingelijfd door Broadcom. Begin dit jaar was het bedrijf zelf even een overnamedoelwit van Intel.

De overname van CA Technologies zou finaal afgerond moeten worden in het vierde kwartaal van dit jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6406266). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.