Managed hosting door True

Bechtle lijft het Franse Inmac Wstore in

Het is de grootste overname in de geschiedenis van Bechtle

 

Deal handen schudden overname

De Duitse it-leverancier Bechtle neemt Inmac Wstore over. Een Frans bedrijf dat onder de namen In-mac Wstore en Misco it-producten verkoopt. De aandelenovereenkomst wordt vandaag getekend, na de wettelijk verplichte raadpleging van de werknemersraad van Inmac Wstore. Het is de grootste overname in de geschiedenis van Bechtle.

Bechtle is sinds 2000 actief op de Franse markt met de merken Bechtle direct, Bechtle Comsoft en ARP. Door de overname van Inmac Wstore, die met vierhonderd medewerkers vorig jaar een omzet van 420 miljoen euro wist te boeken, behoort Bechtle meteen tot de top vijf van Franse it-bedrijven.

Vision 2020

'Deze aankoop zou een belangrijke stap zijn in de richting van het bereiken van onze ‘Vision 2020’, die niet alleen voorziet in een opbrengst van vijf miljard euro en tienduizend werknemers, maar positioneert Bechtle ook als de nummer één in Europese it-e-commerce’, aldus Thomas Olemotz, ceo van Bechtle AG.

Net als bij de e-commerce-divisie van Bechtle maakt Inmac Wstore gebruik van gecombineerde distributiekanalen van online winkels en rekent het zowel de zakelijke- als publieke sector tot zijn klantenkring. Bechtle zal het assortiment van Inmac Wstore aanvullen op het gebied van software, cloud computing en het ondersteunen van internationale klanten.

Wie zijn Inmac Wstore en Bechtle

Inmac Wstore is voortgekomen uit een fusie tussen Inmac en Misco en maakt sinds 2009 deel uit van de Amerikaanse groep Systemax. Verkoop aan Bechtle betekent dat Systemax zich volledig terugtrekt uit de it-markt. Inmac Wstore blijft in zijn bestaande structuur onder het bestaande managementteam werkzaamheden uitvoeren.

Bechtle AG is een Europese it-leverancier met ongeveer zeventig systeemintegrators in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, evenals e-commerce-dochterondernemingen in veertien Europese landen.
Het bedrijf is opgericht in 1983 en heeft zijn hoofdkantoor in het Zuid-Duitse Neckarsulm en telt momenteel ongeveer 8600 mensen. Het bedrijf biedt zeventigduizend klanten uit de industriële, handels-, financiële en publieke sector een uitgebreid, leveranciersonafhankelijke portfolio, die alle aspecten van de it-infrastructuur omvat. Bechtle staat genoteerd op de Duitse aandelenindex TecDAX, in 2017 genereerde het bedrijf een omzet van ongeveer 3,6 miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6404527). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.