Managed hosting door True

Samsung boekt recordwinst in eerste kwartaal

 

HAARLEM - Samsung Electronics heeft vanwege de gestegen chipprijzen en toegenomen verkoop van mobieltjes in het eerste kwartaal een recordwinst geboekt.

De Koreaanse chipmaker is ’s werelds grootste producent van geheugenchips. Het bedrijf heeft die dram-chips in het eerste kwartaal verkocht voor een gemiddelde prijs van 4,5 dollar. Dat droeg bij aan de nettowinst van 1,46 miljard dollar, 53 procent meer dan de 950 miljoen dollar nettowinst die werd geboekt in het eerste kwartaal van 2001.   De prijzen van de chips worden opgestuwd door de toegenomen vraag in de zogeheten ’contractmarkt’. Overigens verwacht Samsung dat de sterke prijsstijging in het tweede kwartaal wat zal afvlakken, omdat de pc-markt nog niet geheel hersteld is en omdat Samsungs concurrenten, zoals Hynix en Micron, ook hun graantje willen meepikken. Daardoor zal het aanbod groeien, waardoor de prijzen weer kunnen dalen.   Behalve geheugenchips produceert Samsung ook mobiele telefoons. Ondanks de malaise in de telecommarkt, zagen de Koreanen de verkopen in deze sector met 15 procent groeien tot 7,62 miljard dollar. Ook dat is een record. Het bedrijf verkocht in het eerste kwartaal 9,5 miljoen handsets. Over het hele boekjaar denkt Samsung 37 miljoen stuks te verkopen.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6402). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.