Managed hosting door True

Nginx haalt nog eens 43 miljoen dollar op

 

Nginx, het bedrijf achter de gelijknamige open source web server, heeft 43 miljoen dollar vers kapitaal opgehaald. De investeringsronde werd geleid door de bank Goldman Sachs.

Met het geld wil Nginx nieuwe internationale kantoren openen en zijn ecosysteem uitbreiden. Tegen het eind van het jaar moeten er zo’n 300 mensen werken, tegen 220 vandaag.

De openbronsoftware van Nginx gaat al zo’n vijftien jaar mee en draait op zo’n 400 miljoen websites wereldwijd. Ook Computable maakt er gebruik van. Het bedrijf verdient geld aan zo’n 1.500 klanten die niet alleen voor ondersteuning betalen, maar ook voor zaken als load balancing, API gateway en web analytics. Sinds 2013 wist Nginx zijn groeicijfers elk jaar verdubbelen. Ook voor dit en volgend jaar verwacht het bedrijf dit vol te houden.

Nginx lanceert de komende maanden ook een bijkomend commercieel product, Controller, dat draait bovenop de betalende Nginx Plus-features. Controller is een centraal beheer- en controleplatform voor applicaties.

Met de nieuwe kapitaalsinjectie komen de totale investeringen in Nginx op zo’n 103 miljoen dollar te liggen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6386640). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.