Managed hosting door True

HP Inc. schrapt bijna duizend banen extra

 

HP Inc is van plan een kleine duizend arbeidsplaatsen extra te schrappen. De ontslagen komen bovenop de vierduizend die in 2016 werden aangekondigd als onderdeel van een groot reorganisatieplan. Het nieuwe plan moet vanaf 2020 jaarlijks 75 miljoen dollar besparen.

De onderneming heeft de Amerikaanse autoriteiten eind mei ingelicht over de nieuwe ontslagronde. Het gaat om 1 tot 2 procent van het huidige personeelsbestand van HP Inc.. Er werken wereldwijd ongeveer 49.000 mensen bij het bedrijf. Het is onbekend of de plannen ook de Nederlandse organisatie raken. Dat hangt volgens het bedrijf onder meer af van lokale wetgeving en het overleg met vakbonden en ondernemingsraad.

Men verwacht dat de extra ontslagronde eenmalig tot tweehonderd miljoen dollar kost. HP Inc. zag de afgelopen jaren zijn omzet groeien, na een correctie van de markt voor printers en computers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6374364). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.