Managed hosting door True

Permira neemt meerderheid in Exclusive Group

 

Contract ondertekenen

Het private equity-fonds Permira heeft de van oorsprong Franse it-distributeur Exclusive Group overgenomen. De Belgische holding Cobepa wilde zijn meerderheidsbelang in het bedrijf voor ruim een miljard euro verkopen, zo weet de Franse zakenkrant Les Echos.

Exclusive Group, het vroegere Exclusive Networks, werd in 2003 in Frankrijk opgericht en verdeelt beveiligings-, netwerk- en opslagapparatuur. Het heeft ruim vijftig kantoren in meer dan honderd landen. De onderneming is ook in de Benelux actief, in België ging de groep in 2007 van start met de overname van Netdirect. Vorig jaar nam het bedrijf nog de Nederlandse distributeur TechAccess over.

De afgelopen jaren voerde de Exclusive Group al een overnamestrategie. Die stuwde de omzet omhoog naar 1,75 miljard euro in 2017, 38 procent meer dan in 2016.

Met de geldinjectie van Permira wil Exclusive zijn snelle groei bestendigen en uitbreiden. Zowel het aanbod, het aantal merken en de globale aanwezigheid moeten uitgebreid worden. Het huidige managementteam, onder leiding van ceo Olivier Breittmayer, blijft aan boord.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6339300). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.