Managed hosting door True

Ict-branche opent deuren voor meisjes op Girlsday

 

Meisjes, vrouwen en ICT, fotograaf:  Liesbeth Dingemans

Fotograaf: Liesbeth Dingemans

Bedrijven als CWI, Dutch Innovation Factory en Cisco ontvangen morgen meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs om hen wegwijs te maken in de wereld van ict en techniek. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent morgen samen met 75 meisjes de dag, dit gaat ze doen met hulp van een Hololens.

CWI geeft de meisjes onder andere een kijkje in de keuken van het pas geopende FleX ray lab. Met de nieuwe scanner van dit lab is het voor het eerst mogelijk om al gedurende het scanproces realtime 3D binnenin objecten te kijken, en direct de scanner bij te sturen of in te laten zoomen als dat nodig is. Daarnaast krijgen de leerlingen een cursus programmeren met het programma Scratch. CWI staat wereldwijd bekend om de ontwikkeling van een aantal veelgebruikte programmeertalen zoals Python en Algol 68.

Ans Hekkenberg, hoofd communicatie bij CWI, licht toe waarom het instituut de deuren opent voor Girlsday: ‘We zien dat er nog steeds een grote ‘gendergap’ bestaat binnen de wiskunde en informatica. En dat terwijl teams met een meer diverse samenstelling vaak creatievere ideeën hebben, iets dat onmisbaar is in de wetenschap. CWI streeft daarom naar meer diversiteit binnen het instituut, en meer algemeen binnen onze vakgebieden. We hopen dat de meisjes die het CWI bezoeken, inzien dat hier prachtig onderzoek gebeurt en onthouden dat de bètawetenschappen slimme, creatieve meiden nodig hebben.’

High ITea en hackaton

Bij de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer kunnen de jongedames dan weer genieten van een High ITea. Hierbij krijgen de meisjes onder het genot van thee en lekkere hapjes een korte introductie over de diverse opleidingen van twee vrouwelijke studenten en een workshop van een vrouwelijke ondernemer. Bij Cisco maken de kinderen kennis met de producten van Cisco en bouwen ze als onderdeel van een hackathon een chatbot.

Deze ict-bedrijven doen mee aan Girlsday

Aan Girlsday 2018 doen ruim elfduizend meisjes (van tien tot vijftien jaar) mee bij driehonderdvijftig bèta, technische en ict-bedrijven. De dag is georganiseerd door het VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek dat de participatie van meisjes in deze sectoren wil vergroten. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

Deelnemende ict-bedrijven

4 PS
Alliander
ANWB (it-afdeling)
Amazon Development Center
Atos
Bossers & Cnossen
Capgemini
Century Link Communication
CGI
Cisco
Cloud VSP
Cyso
Dell EMC
Devhouse Spindle
Dimension Data
eBay
Eclipse Incubators Foundation
Flavour
Google
Guerrilla Games
Hewlett Packard Enterprise (HPE)
Holder
HP Inc
IBM Nederland
ING (it-afdeling)
InterXion
Kabelnoord
Kadaster (it-afdeling)
Levi9
LinkedIn
Mirabeau
NetApp
Oracle
Ordina
Paree Elektro-Telecom
QISS IT
Rabobank Nederland (it-afdeling)
RDW ICT
Salesforce
SAP Nederland
Schuberg Philis
Sogeti Nederland B.V.
SSC-ICT
Synopsys
theFactor.e
T-Mobile
TomTom
Topicus
VANAD Goup
VGZ Coöperatie (it-afdeling)
VodafoneZiggo
YP Your Partner
Zig Websoftware
ZiuZ Visual IntelligenceDit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6336067). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.