Managed hosting door True

Winst Samsung trekt eindelijk weer aan

 

Samsung

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een stuk meer winst gemaakt: twaalf miljard euro of 58 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf klopt daarmee de verwachtingen van analisten

De omzet van het concern steeg met zo’n negentien procent tot 46 miljard euro. Dat is wel iets minder dan was voorspeld. Samsung kon vooral profiteren van een hoge vraag naar geheugenchips. De afdeling beeldschermen deed het minder goed, vooral door de minder goede verkoop van de iPhone X. Samsung produceert de displays van dit toestel. Het bedrijf zal later deze maand meer gedetailleerde cijfers geven, met de prestaties van de afzonderlijke afdelingen.

Voor Samsung zijn de cijfers in elk geval een opsteker. De Zuid-Koreanen hebben er enkele moeilijke kwartalen met tegenvallende resultaten op zitten. Zo was er vorig jaar bijvoorbeeld heel wat commotie rond de Note 7-gsm waarvan de batterij zou kunnen ontploffen. Dat toestel werd uiteindelijk van de markt gehaald.

President Zuid-Korea cel in na Samsung-rel

Net nu Samsung met goede kwartaalresultaten komt, werd ook bekend dat de voormalige Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye voor 24 jaar naar de cel moet. Ze is schuldig bevonden aan omkoping, machtsmisbruik en het lekken van staatsgeheimen. Ook Samsung was bij die zaak betrokken. Het bedrijf zou Park tientallen miljoenen euro aan steekpenningen betaald hebben. In ruil zou de presidente toestemming hebben gegeven voor een fusie van twee Samsung-onderdelen.

In deze zaak liep eerder ook al de voormalige vicevoorzitter van Samsung Lee Jae-young een celstraf van vijf jaar op. Hij is inmiddels alweer terug op vrije voeten, in afwachting van zijn hoger beroep besloot een rechter die straf op te schorten. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6333654). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.