Managed hosting door True

Taiwanese iPhone-producent Foxconn lijft Belkin in

 

Handen schudden

De Taiwanese fabrikant Foxconn, vooral bekend als de bouwer van de iPhone voor Apple, neemt het Amerikaanse Belkin over voor 866 miljoen dollar. Naast Belkin krijgt het zo ook de merken Linksys en Wemo in handen.

De Taiwanese oem Foxconn heeft, via zijn dochtermaatschappij Foxconn Interconnect Technology, het Californische bedrijf Belkin overgenomen. Belkin is vooral bekend als fabrikant van accessoires als gsm-laders en -hoesjes en laptop-docks. Via Belkin krijgt Foxconn zo ook de controle over routerfabrikant Linksys, die in 2013 door Belkin werd overgenomen van Cisco. Belkin heeft sinds enige jaren ook een lijn van producten voor huisautomatisering die het verkoopt onder de naam Wemo.

Foxconn betaalt 866 miljoen dollar voor Belkin. In plaats van enkel de eindassemblage te verzorgen laat de overname toe om producten van begin tot einde te ontwerpen, fabriceren en vermarkten. Foxconn is nu nog voor meer dan de helft van zijn inkomsten afhankelijk van Apple, wat het bedrijf kwetsbaar maakt.

De overname moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse overheid. Enkele weken geleden nog blokkeerde president Trump de overname van Qualcomm door Broadcom, maar de verwachting is dat dit in het geval van Belkin en Foxconn niet zal gebeuren. Foxconn is immers volop bezig aan de bouw van een Amerikaanse fabriek in Wisconsin waar lcd-schermen gebouwd zullen worden. Dat zou drieduizend nieuwe banen opleveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6327738). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.