Managed hosting door True

Omzet bij Red Hat groeit stevig door

 

Linux-en open source-specialist Red Hat heeft in het boekjaar 2018, dat eindigde op 28 februari 2018, een omzet gedraaid van 2,9 miljard dollar. Dat is een vijfde meer dan in 2017. Voor volgend jaar mikt het bedrijf op weer een fikse stijging.

De omzet uit abonnementen bij Red Hat in het gebroken boekjaar 2018 (boekjaar loopt van 1 maart tot en met 28, en in een schrikkeljaar tot en met 29 februair) bedroeg 88 procent van de totale omzet. Abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen waren goed voor twee miljard dollar, een toename van 15 procent. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën tikte af op 624 miljoen dollar, een toename van 42 procent.

Het operationele resultaat (volgens GAAP-standaard) was voor 2018 zo’n 472 miljoen euro, ook 42 procent meer dan in 2017. In het vierde kwartaal moest het bedrijf wel een nettoverlies noteren van 12,6 miljoen dollar. Dat had veel te maken met een eenmalige aanslag van 123 miljoen dollar door de veranderde Amerikaanse belastingwetten.

‘Wij zijn verheugd 21 procent omzetgroei te realiseren tijdens boekjaar 2018, een groei van 18 procent ten opzichte van het voorgaande jaar’, aldus Eric Shander, executive vice president en chief financial officer bij Red Hat. ‘Dankzij sterke resultaten in het vierde kwartaal kon het bedrijf het jaar afsluiten met een toename van de totale backlog van 24 procent op jaarbasis. Wij geloven dat de totale backlog samen met de aanhoudende vraag naar onze technologie ons in staat stellen een sterke groei te realiseren in het boekjaar 2019.’

Voor het nu lopende boekjaar 2019 gaat Red Hat uit van een omzet van 3,425 tot 3,460 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6327670). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.