Managed hosting door True

EMC klaagt Hitachi aan wegens patentbreuk

 

HAARLEM - Data-opslaggigant EMC heeft bij de International Trade Commission én bij de rechter zijn Japanse branchegenoot Hitachi aangeklaagd wegens patentbreuk.

Volgens EMC heeft Hitachi patenten geschonden op enkele softwareproducten die worden gebruikt voor het aansturen van EMC’s data-opslagcomputers. De Japanse concurrent zou Amerikaanse wetten hebben gebroken door Hitachi-apparatuur in de VS in te voeren, waarop software is geïnstalleerd die is gebaseerd op architectuurontwerpen van EMC.   Het gaat daarbij met name om patenten op EMC’s Srdf- en Timefinder-softwaretools. Die worden door EMC-klanten gebruikt om binnen grote bedrijfscomputernetwerken elektronische data te onderhouden, dupliceren en tijdelijk op te slaan in cache-geheugens. Hitachi zegt de aanklacht grondig te bestuderen, maar wilde verder nog geen commentaar geven.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6312). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.