Managed hosting door True

Capgemini boekt een miljard winst in 2017

 

Capgemini realiseert in 2017 een omzet van 12,8 miljard euro. Dat is een stijging ten opzichte van het jaar ervoor. Toen bedroeg de omzet 12,5 miljard euro. Onder aan de streep realiseert de ict-dienstverlener een winst van één miljard euro. Dat is inclusief een eenmalige belastingverrekening van 180 miljoen euro. Hiermee groeit de winst met 11 procent. In 2016 bedroeg de winst namelijk 921 miljoen euro. Wordt deze eenmalige verrekening niet meegerekend, dan is de winst met iets meer dan honderd miljoen euro afgenomen. Dit blijkt uit de jaarcijfers van Capgemini.

Capgemini maakt de resultaten per regio bekend. Het grootste omzetaandeel komt uit Noord-Amerika. Daar wordt 3,9 miljard euro aan omzet bepaald, goed voor 31 procent van de totale omzet. Andere regio’s zijn Frankrijk (2,7 miljard aan omzet), Engeland en Ierland (1,7 miljard omzet) en Azië en Latijns Amerika (één miljard omzet).

De Benelux valt onder de regio ‘de rest van Europa’. Met een omzet van 3,5 miljard euro is deze regio goed voor 27 procent van het totaal. Hier werd een groei van gemiddeld 8,6 procent gerapporteerd.  

Gekeken naar de diverse diensten die Capgemini biedt, is de applicatietak (application services) goed voor het overgrote merendeel van de omzet, namelijk 62 procent. Dat wordt gevolgd door beheersdiensten (other managed services, 18 procent), technologie- en ontwikkelingsdiensten (technology & engineering services, 15 procent) en consultancy (consulting services, 5 procent)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6302504). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.