Managed hosting door True

Voicemailbericht nieuw strijdpunt in HP-zaak

 

HAARLEM - Een naar de pers doorgezonden voicemailbericht van Carly Fiorina aan de cfo van HP lijkt Walter Hewletts rechtszaak sterker te maken.

"Mogelijk moeten we iets bijzonders doen om die twee over de streep te trekken", zou de ceo van Hewlett-Packard op 17 maart - twee dagen voor de stemming over de fusie met Compaq - hebben gezegd in een uitgelekt voicemailbericht aan Robert Wayman, de financiële topman van het bedrijf. ’Die twee’ zijn de Deutsche Bank en Northern Trust, allebei grote investeerders met de nodige volmachtstemmen die zich nog niet vóór de fusie hadden uitgesproken.   Met name het noemen van Deutsche Bank is pikant, want die aandeelhouder staat centraal in de zaak die de dissidente Walter Hewlett heeft aangespannen tegen de gang van zaken rond de stemming. Volgens Hewlett zou HP ongeoorloofde middelen hebben gebruikt om Deutsche Bank vóór te laten stemmen, zoals de dreiging om in de toekomst geen zaken meer te doen.   HP zit weliswaar een beetje met de voicemail in zijn maag, maar blijft volhouden dat er niets onoorbaars is gebeurd. Het bedrijf heeft de echtheid van het bericht toegegeven en onderzoekt intern hoe dit bericht bij de pers terecht is gekomen. Volgens HP is het ’iets bijzonders’ uit het bericht niets meer dan een persoonlijke benadering. Zeker geen chantage, zo laat het bedrijf weten. Robert Wayman: "We hebben in deze zaak nooit illegaal gehandeld en dat zullen we voor de rechtbank bewijzen."   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6288). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.