Managed hosting door True

IBM boekt 4,7 miljard winst in 2017

895 miljoen verliest in vierde kwartaal

 

IBM heeft in 2017 een omzet van 79,1 miljard dollar behaald. Dat is omgerekend zo’n 64,4 miljard euro. Aan het eind van de streep houdt het 5,8 miljard dollar (4,7 miljard euro) aan winst over. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de ict-gigant.

IBM ziet hiermee de cijfers dalen ten opzichte van 2016. Toen realiseerde het bedrijf een omzet van 79,9 miljard dollar (66 miljard euro). Dat is 1 procent hoger dan dit jaar. Ook hield de ict-gigant toen meer winst over, namelijk 11,9 miljard dollar (9,6 miljard euro). In 2017 is de winst 5,8 miljard dollar. Hier is een eenmalige belasting van 5,5 miljard dollar meegerekend, die het bedrijf moest betalen vanwege een nieuw belastingsysteem in de Verenigde Staten.

Op kwartaalbasis zijn de resultaten minder goed. IBM behaalt in het vierde kwartaal van 2017 een omzet van 22,5 miljard dollar (18,3 miljard euro). Dat is 4 procent meer dan in het zelfde kwartaal in 2016. Echter draait IBM een netto verlies van 1,1 miljard dollar (895 miljoen euro). 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6283774). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.