Managed hosting door True

Dit zijn de best gelezen Channelweb-berichten van 2017

Zeventien populairste Channelweb-berichten van dit jaar op een rij

 

De Channel Awards waren ook dit jaar een zeer populair onderwerp op Channelweb.nl.

De Channel Awards 2017 is het populairste onderwerp op Channelweb. Berichten daarover vinden gretig aftrek onder de lezers, gevolgd door artikelen over loopbanen, partnerschappen en distributieovereenkomsten. De zeventien best gelezen stukken op een rij.

1. Breng nu je stem uit voor de Channel Awards!
Bezoekers van Channelweb konden vanaf 3 juli 2017 hun stem uitbrengen op de genomineerden van de Channel Awards 2017. Daarvoor kregen ze ruim de tijd; tot en met zondag 12 november kon gestemd worden.

2. Dit zijn de winnaars van de Channel Awards 2017
Een logisch vervolg op de nummer één. Na al dat stemmen, wilden onze lezers uiteraard weten wie er gewonnen had tijdens de awardsshow op 6 december 2017.

3. Bart van Rheenen: ‘Erkenning zou op zijn plaats zijn’
Hij wordt niet voor niets een begrip in het Nederlandse ict-kanaal genoemd. Iedereen wilde afgelopen jaar alles weten over wat Van Rheenen te vertellen had over de Channel Awards-nominatie van Arrow als Value Added Distributor  en Cloud Distributor of the Year, en zijn eigen nominatie als Channel Personality of the Year.  

4. HPE benoemt acht bedrijven tot platinum partner
Hewlett Packard Enterprise (HPE) benoemt begin 2017 acht partners tot platinum partners. Het gaat om Axez, Axians, Centric, CSN Groep, Infotheek, Misco Solutions, PQR en Scholten Awater. De platinum status is de allerhoogste partnerstatus van HPE en geldt voor het bouwen van complexe datacenterinfrastructuren. Tevens geldt het voor het beheer van applicatie-infrastructuren tot op cloudniveau.

5. Dirk Oliver klaart klus en verlaat Veenman
Nieuws over persoonlijkheden binnen het ict-verkoopkanaal doet het goed bij de Channelweb-lezer. Oliver gaf ruim drie jaar leiding aan het van oorsprong printing-concern, dat de afgelopen jaren transformeerde naar een specialist in digitalisering. In februari werd bekend dat Oliver aftreedt en vanaf maart 2017 trok hij definitief de deur achter zich dicht bij Veenman.

6. Infotheek-directeur Jordy Kool treedt af
Ander breaking news op loopbaangebied is het aftreden van Infotheek-directeur Jordy Kool. In november werd bekend dat hij uiterlijk 1 april 2018 zijn functie neerlegt. Kool blijft aandeelhouder en RvC-lid van de Infotheek Group. Het is nog onbekend wie zijn opvolger wordt. Wel geeft Kool in een exclusief interview aan Channelweb aan dat er voor deze zoektocht een headhunter is ingezet.

7. SAP wordt softwarereseller Mendix
Dit nieuws ontving Channelweb in september 2017 rechtstreeks en exclusief uit Las Vegas. Concreet houdt de deal in dat softwarereus SAP het low-code-platform van Mendix gaat leveren en ondersteunen onder de naam SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix. Developers kregen vanaf dit moment toegang tot het Mendix-platform in de SAP Cloud.

8. Infotheek: ‘Scholten Awater stond al langer op ons lijstje’
Scholten Awater stond al langer op het lijstje van Infotheek-directeur Jordy Kool. Dat vertelt hij in een toelichting op de overname aan onze redactie. Ook schetst hij de contouren van de nieuwe organisatie: het bedrijf wordt mogelijk opgesplitst, merknamen verdwijnen en Infotheek komt binnenkort met nog een grote overname in de Benelux, zo vertelde hij. Dit bleek later Centralpoint.nl te zijn.

9. Arrow ESC komt met IoT-innovatieprogramma
Internet of things scoort ook in 2017. Dit blijkt uit het nieuws dat Arrow ESC met een speciaal IoT-innovatieprogramma komt, tot de top 17 is doorgedrongen. Met het programma krijgen partners toegang tot internet of things (IoT)-kennis, -kunde en -producten van Arrow. Het moet bijdragen aan de ontwikkeling van IoT-oplossingen in de EMEA-regio.

10. Drone-specialist DJI kiest Here als partner
Nieuwe technologieën doen het goed op Channelweb. Geen wonder dat de drone-overeenkomst tussen het Chinese DJI en kaartenbedrijf Here de top 17 heeft gehaald. Kern van de overeenkomst is dat DJI-navigatiespecialist Here tot wereldwijd partner benoemt. Het bedrijf gaat technologie leveren om kaartdata in de DJI GO app te integreren.

11. Xerox opent aanval op middenmarkt
Xerox zegt in april van dit jaar de grootste productaankondiging te doen in haar 110-jarig bestaan. Het printerconcern brengt maar liefst 29 nieuwe Connectkey-printers en multifunctionals op de markt. De producten zijn verdeeld over twee lijnen: de 'familielijn' Xerox Versalink en de grootzakelijke lijn Xerox Altalink. Het Amerikaanse printerconcern wil met name op de middenmarkt een groter marktaandeel veroveren, in samenwerking met (nieuwe) partners.

12. Dit zijn de ict-trends van 2017
AIoT, augmented humanity, DevSecOps ICC en digitale tweelingen, zijn termen die voorbijkomen in het artikel over de ict-trends voor 2017. In het stuk sommen we de trends voor 2017 op aan de hand van voorspellingen van onderzoekbureaus Forrester, Gartner en IDC.

13. Annemarieke Langeveld bestormt telecommarkt
De best gelezen aflevering van de rubriek Onder Vuur  van dit jaar was het interview met Annemarieke Langeveld, die eveneens een belangrijke rol vervulde tijdens de Channel Awards 2017. Ze pleit voor meer vrouwen in het ict-verkoopkanaal en is hier zelf wat ons betreft een goed voorbeeld van.

14. Laatste kans voor stem op Channel Awards
Op het nippertje hebben we nog veel stemmen voor de Channel Awards 2017 mogen ontvangen. De stemmodule sloot namelijk exact om middernacht. De winnaars werden uiteindelijk drie weken later bekendgemaakt.

15. KPN roept Axoft uit tot strongest partner
Telecom-en ictleverancier KPN scoort altijd goed op Channelweb en ontbreekt ook dit jaar niet. Axoft is dit jaar door KPN betiteld als de meest toekomstbestendige businesspartner van het bedrijf. Salesmanager Wouter Borst van Axoft wist ook nog een prijs voor de beste business deal in de wacht te slepen.

16. Eindgebruikers willen co-creatie
Het gesprek dat Channelweb voor de rubriek Onder Vuur had met Chris de Jongh is na het interview met Annemarieke Langeveld het best gelezen in deze categorie. De Jongh is ceo van IT-Ernity Groep waar CloudVPS, Proserve, Signet en VDX deel van uitmaken.

17. Kwart it-resellers zoekt nieuwe telefonieleverancier
Van de it-resellers zoekt ruim 25 procent een nieuwe leverancier voor vaste telefonie om aan het portfolio toe te voegen. Dit blijkt uit onderzoek van ict-vaksite TBM onder ruim tweehonderd Nederlandse resellers. Belangrijk nieuws voor het ict-kanaal zo blijkt, want dit bericht vormt de afsluiting van de Channelweb-top 17. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6270760). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.