Managed hosting door True

Alcatel en Polycom zoeken elkaar op

 

Alcatel en Polycom hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een langdurige strategische alliantie zijn aangegaan voor de levering van zakelijke toepassingen op het vlak van communicatie en samenwerking. Deze alliantie omvat Polycom's videoconferentiesystemen en Alcatel's unified communications portfolio en richt zich op de levering van geïntegreerde samenwerkingsoplossingen voor spraak-, video- en webconferentie aan zakelijke gebruikers.

Deze gezamenlijke oplossing stelt gebruikers in staat zich direct in verbinding te stellen met mensen en werkgroepen via de telefoon of via een instant messaging client die op de PC is geïnstalleerd. Gebruikers kunnen tussen de verschillende vormen van communicatie heen en weer schakelen. Video wordt toegevoegd aan een Alcatel telefoongesprek, of audio en video worden toegevoegd aan een chat-sessie.

'Gecombineerde communicatieoplossingen hebben de potentie om de wijze van reageren en het functioneren van individuen, groepen en bedrijven ingrijpend te veranderen,' aldus Bern Elliot, vice president van Gartner. 'De convergentie van spraak-, web- en videoconferenties, en de samenwerking tussen deze toepassingen, is een essentiële bouwsteen voor de levering van een complete oplossing. Dit draagt bij aan een betere integratie van communicatiekanalen en bedrijfsprocessen.'

Beide bedrijven tonen deze oplossing tijdens VON Europe 2005, een VoIP-conferentie die momenteel plaatsvindt in Stockholm. Commerciële proeven en pilot projecten starten in het vierde kwartaal van dit jaar, waarna de gezamenlijke oplossingen begin 2006 op de markt gebracht worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/624293). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.