Managed hosting door True

HTC-aandeel door het dak na Google-deal

 

Op de beurs van Taiwan is het aandeel van telefoonproduct HTC met bijna tien procent gestegen. De hausse komt er nadat het bedrijf aankondigde dat Google werknemers en intellectuele eigendom van HTC gaat overnemen.

Net voor de aankondiging van de deal werd de handel in HTC-papier stilgegelegd, maar sinds vannacht mag er weer gekocht en verkocht worden. En beleggers lusten duidelijk pap van de overeenkomst die Google en HTC sloten: de waarde van het aandeel klom van 69,30 Taiwanese dollar naar 76,20 Taiwanese dollar (2,11 euro). Dat is een stijging van bijna tien procent.

Vorige maand nog, bij de bekendmaking van teleurstellende kwartaalcijfers, moest het HTC-aandeel nog een klap van meer dan negen procent incasseren. HTC heeft het al langer moeilijk op de smartphonemarkt omdat de concurrentie met onder meer Samsung, Apple en een rist Chinese spelers almaar zwaarder wordt. Ooit had het bedrijf een marktaandeel van tien procent op de wereldwijde smartphonemarkt, maar die tijden zijn voorbij.

De overeenkomst met Google houdt in dat de Amerikanen ruim een miljard dollar betalen voor tweeduizend HTC-werknemers (ongeveer een vijfde van de loonlijst) en ook niet-exclusieve toegang krijgen tot intellectuele eigendom van HTC. De twee bedrijven zijn ook overeengekomen dat de samenwerking in de toekomst nog is uit te breiden.

De meeste HTC-werknemers die worden overgenomen, behoren tot het team dat de Google Pixel-telefoon bouwde. Voor Google is de deal een opportuniteit om zowel de hardware- als softwareontwikkeling van toekomstige telefoons in huis te doen, een werkmethode die concurrent Apple, zoals bekend, geen windeieren heeft gelegd. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6207101). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.