Managed hosting door True

GIMV neemt kwart van automatiseerder Cegeka over

 

Kapitaal

De Gewestelijke Investeringsmaatschappij (GIMV) heeft een belang van 23,6 procent in it-bedrijf Cegeka genomen. Dat heeft de GIMV zelf bekendgemaakt. De kapitaalsinjectie moet dienen om extra overnames te doen.

In april van dit jaar werd al bekend dat Cegeka een koper zocht voor zowat een vijfde van zijn papier. Aanvankelijk wou het bedrijf enkel de 9 procent eigen aandelen ten gelde maken, maar dat zou te weinig geweest zijn om een financiële speler te verleiden tot een instap. Daarom kwamen de andere aandeelhouders (onder meer oprichter André Knaepen, het management en de Limburgse Investeringsmaatschappij) overeen om ook aandelen te verkopen, tot twintig procent werd bereikt. Uiteindelijk komt nu 23,6 procent van het kapitaal in handen van de GIMV.

Hoeveel geld de verkoop in het laatje brengt, wordt niet bekendgemaakt, maar schattingen lopen uiteen van 55 tot 90 miljoen euro. Het kapitaal zal vooral ingezet worden om nog enkele bijkomende overnames te doen. Knaepen heeft zelf al aangekondigd dat er dit jaar nog minstens een grote acquisitie moet worden afgerond. De overnameappetijt van Cegeka is ook groot: het heeft de voorbije jaren al een rits overnames gedaan, vooral in Oost- en Centraal-Europa, waaronder de Oostenrijkse sectorgenoten BrainForce (2014) en Danube IT (2016).

Sinds zijn management buy-out in 1992 heeft André Knaepen Cegeka uitgebouwd van een lokale tot een pan-Europese it-dienstverlener met vestigingen in tien landen. Het bedrijf telt vandaag ruim 4.000 medewerkers die samen meer dan 2.500 klanten bedienen. Sinds 2006 is de omzet vertienvoudigd tot ruim 400 miljoen euro. Binnen vijf jaar wil het bedrijf nogmaals in omvang verdubbelen. In Nederland is naast Cegeka ook het zusterbedrijf Cegeka-DSA actief op de woningcorporatiemarkt.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6205920). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.