Managed hosting door True

Van Domburg Groep in handen van Britse Midwich Group

 

Ed van Domburg (links) en Rick ter Wee.

Het Britse bedrijf Midwich Group heeft een meerderheidsbelang van zeventig procent in de Van Domburg Groep verkregen. Hieronder vallen Van Domburg Partners, Van Domburg Transport en Dutch Light Pro. Eigenaren Ed van Domburg en Rick ter Wee blijven hun rol binnen de organisatie voeren en het resterende belang behouden. Van Domburg werd tijdens de onderhandelingen begeleid door Marktlink Fusies & Overnames. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Ed van Domburg en Rick ter Wee, de twee directeuren van de Van Domburg Groep, geven aan met de overname verder te kunnen focussen op de Benelux-markt. ‘Met de steun van de Midwich Group zijn we in staat  onze groeiambitie te continueren. Wij kijken uit naar de intense samenwerking om de activiteiten in de Benelux-markt verder te ontwikkelen en onze dienstverlening te optimaliseren.’

Ook Stephan Fenby, algemeen directeur van de Midwich Group, is enthousiast. ‘Met het verkregen meerderheidsbelang onderschrijft Midwich de ambitie om binnen de Benelux-markt de activiteiten uit te bouwen. Door de aankoop kunnen we een bredere groep klanten in meerdere segmenten bedienen. Als gevolg kunnen wij ruim zeventig procent van de Europese audiovisuele markt adresseren.’

Audiovisuele oplossingen

Van Domburg Partners is in Nederland de grootste value-added distributeur van professionele displays en andere audiovisuele oplossingen van Samsung, NEC, Dynascan en AMX by Harman voor de zakelijke markt. Het bedrijf is gevestigd in Ridderkerk en heeft ruim vijftig medewerkers in dienst. In 2016 is een omzet van circa dertig miljoen euro gegenereerd.

Midwich is een specialistische audiovisuele distributeur voor de zakelijke markt met activiteiten in Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Australië en Nieuw-Zeeland. Midwich is geregistreerd aan de AIM (Alternative Investment Market) London Stock Exchange. De groep heeft meer dan 650 medewerkers en langdurige relaties met meer dan driehonderd leveranciers waaronder Samsung, Harman, LG, Philips en NEC.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6197755). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.