Managed hosting door True

Ingram Micro breidt uit met Hardware-as-a-Service

 

Ict-dienstverlener Ingram Micro Nederland biedt partners vanaf vandaag een nieuwe dienst: hardware-as-a-service (HaaS). Met HaaS kan Ingram Micro zijn businesspartners naar eigen zeggen toegang geven tot het aanschaffen van een complete werkplek via kosteneffectieve financieringen. De nieuwe dienstverlening is multi-vendor waardoor er volgens het bedrijf uit Utrecht meer flexibiliteit ontstaat in de aangeboden oplossingen.

HaaS is een financiële oplossing die het mogelijk maakt de investering die eindklanten dienen te doen voor de aanschaf van nieuwe ict-producten, voor een vast bedrag per maand te financieren. Een contract loopt 24 of 36 maanden, na afloop van het contract heeft de partner volgens Ingram Micro een nieuwe verkoopkans. De eindklant heeft namelijk de keuze om het contract te verlengen, de hardware te kopen of te vervangen voor de nieuwste technologie. ‘Het is een snel en eenvoudig proces waar de eindklant zelf geen investeringen vooraf hoeft te doen, en geeft hem een duidelijk en voorspelbaar inzicht in zijn budget’, aldus de dienstverlener.

Geen financieel risico

‘Daarnaast biedt het veel kansen voor de partners van Ingram Micro. Binnen enkele dagen na levering van de hardware aan de eindklant ontvangt de partner het volledige bedrag. Hierdoor loopt de partner geen enkel financieel risico en versterkt het zelfs de liquiditeitspositie door de snelle betaling. Door de lage vaste maandbedragen zal de eindklant sneller kiezen voor extra accessoires of diensten waardoor de partner meer marge kan maken. Het belangrijkste is dat deze oplossing een langdurige klantrelatie versterkt omdat de partner precies weet wanneer de eindklant toe is aan vernieuwing’, zo stelt de onderneming.

‘Wij zijn verheugd over het feit dat wij hardware-as-a-service hebben kunnen toevoegen aan ons portfolio’, zegt Eric Segers, Benelux-directeur bij Ingram Micro. ‘Met HaaS voldoen we aan de vraag van onze partners omdat de lage maandbedragen, in plaats van een eenmalige aanschafprijs, het mkb in staat stelt hun it-omgeving beter en effectiever te beheren.’

Ingram Micro is één van de grootste distributeurs van ict-producten en diensten ter wereld. Het bedrijf bestaat uit divisies voor verschillende productgroepen zoals netwerkproducten, software, pc’s en randapparatuur. Het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in Nieuwegein.

Channel Awards 2017

Ingram Micro is genomineerd voor de Channel Awards 2017 in de categorieën Sales Personality of the Year, Broadliner of the Year, Value Added Distributor of the Year en Best Reseller Distribution Program of the Year.

Op 6 december maakt Channelweb de winnaars bekend tijdens een awardshow. Stemmen kan tot en met zondag 12 november.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6196068). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.