Managed hosting door True

Sony en Toshiba verder met IBM in Cell-chip

 

HAARLEM - Sony en Toshiba breiden de samenwerking met IBM op het terrein van de silicon-on-insulator-technologie verder uit.

De overeenkomst is een voortzetting van een eerdere deal, waarbij IBM de komende drie jaar voor de beide Japanse computerconcerns een nieuwe chip, onder de codenaam ’Cell’, gaat ontwikkelen. Sony en zijn productiepartner Toshiba betalen Big Blue enkele honderden miljoen dollars om mee te kunnen liften op de nieuwe chiptechnologie.   Naar verwachting zal de Cell-chip worden gebruikt in Sony’s toekomstige PlayStation 3 spelletjescomputer. Maar onderdelen van de nieuwe chiptechnologie zijn ook toepasbaar in grotere computers voor de zakelijke markt en voor handheld-computers.   Als onderdeel van de overeenkomst worden ongeveer vijftig tot honderd Sony- en Toshiba-medewerkers gestationeerd in een van IBM’s chipontwikkelingscentra.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6102). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.