Managed hosting door True

Nuvias haalt distributeur DCB binnen

 

De Engelse distributeur Nuvias heeft DCB overgenomen. DCB heeft kantoren in Nederland (Veldhoven) en België (Zaventem). De firma bestaat twintig jaar en concentreert zich op cyberbeveiliging.

Met de overname wordt DCB de cybersecurity-tak van Nuvias voor de Benelux. Daarnaast versterkt het de algemene Cyber Security Practice binnen Nuvias. DCB heeft leveranciers als WatchGuard Technologies, Kaspersky Lab, Trustwave en Centrify in de portefeuille.

‘DCB heeft als distributeur een sterke reputatie en een breed partnerbestand’, zegt Paul Eccleston, ceo van Nuvias Group. ‘Hun focus op service en ondersteuning, productkennis en uitmuntendheid stemt overeen met de filosofie en strategie van de Nuvias Group. De Benelux is strategisch belangrijk voor ons en DCB zal daar de Cyber Security Practice worden, naast de Advanced Networking en Unified Communications Practices.' 

Volgens Eccleston sluit het DCB-productaanbod goed aan op wat Nuvias aanbiedt, met gemeenschappelijke leveranciers zoals WatchGuard en Kaspersky. Maar het bedrijf zal ook niet-gemeenschappelijke leveranciers integreren. ‘We zullen onze pan-EMEA-veiligheidsleveranciers zoals Arbor Networks, Malwarebytes en HID Global toevoegen aan de DCB-portfolio.’

De topman kondigt ook bijkomende investeringen aan in de Benelux, inclusief extra personeel.

Eenentwintig landen

De Nuvias Group bestaat uit Wick Hill, een distributeur gespecialiseerd in beveiliging, Zycko, een distributeur van geavanceerd netwerken, en Siphon Networks, een uc-oplossing. De groep telt 21 regionale kantoren in de EMEA-regio en is via deze vestigingen ook actief in bijkomende landen. De omzet bedraagt ruim 350 miljoen dollar.

Voor DCB verandert er voorlopig niets. Het bedrijf zal verder vanaf dezelfde locaties opereren, met hetzelfde personeel en managementteam, onder leiding van Wim Clinckspoor en Luk de Dobbeleer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6061060). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.