Managed hosting door True

ALSO neemt distributeur Five 4 U definitief over

 

Deal handen schudden overname

Ict-distributeur Also lijft de Nederlandse branchegenoot Five 4 U uit Utrecht definitief in. Also krijgt hiermee toegang tot een nieuwe klantengroep en nieuwe producten. Five 4 U verwacht door de overname sneller te kunnen groeien in de Benelux-regio. De afronding vindt naar verwachting in de komende maanden plaats. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt.

Five 4 U, met vestigingen in Utrecht en Mechelen (België), distribueert hard- en software van onder meer Apple, HP Inc. en Epson. Daarnaast biedt het diensten voor warehousing, merchandising en online fulfilment. In de zomer van 2016 meldde Also exclusieve gesprekken te voeren om de Nederlandse distributeur te kopen.

Nu maakt het Zwitserse distributieconcern bekend Five 4 U gekocht te hebben. Ceo Gustavo Möller meldt dat het bedrijf over grafische deskundigheid beschikt die voor de gehele Also Group van belang is. ‘Daarnaast brengt de overname een nieuwe klantgroepen met zich mee en geeft het ons de mogelijkheid om nieuwe producten aan onze huidige klanten te bieden. Bovendien hebben onze zaken in België ook baat bij deze transactie.’

Het Nederlandse bedrijf beschikt over een internationale klantenkring van resellers in de Benelux en Frankrijk. Deze kunnen naar eigen zeggen via de overname ook profiteren van Also’s productaanbod en services.

Five 4 U

Five 4 U, opgericht in 1992, is een distributeur van computerhardware en software. Het bedrijf beschikt over ruim zeventig medewerkers, verspreid over vestigingen in Utrecht en Mechelen (België). De jaarlijkse omzet bedraagt ruim 270 miljoen euro. Het bedrijf claimt ruim vijftig merken in het portfolio te hebben.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5966882). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.