Managed hosting door True

Dell EMC verpakt laptops in gerecycled oceaanplastic

 

Hardwareleverancier Dell EMC gaat vanaf 30 april 2017 op grote schaal laptops verpakken in gerecycled plastic uit de oceaan. De Amerikaanse onderneming verzamelt plastic in vaarwegen en op stranden en gebruikt dit vervolgens voor de verpakkingslijn van de ‘Dell XPS 13 2-in-1’-laptop. Hierdoor voorkomen de Amerikanen dat in 2017 minstens zevenduizend kilo aan plastic afval in de oceaan belandt.

Om er zeker van te zijn dat het plastic na gebruik niet alsnog in de oceaan terecht komt, voorziet Dell EMC elke tray van een duidelijk symbool. Hiermee wordt het plastic bestemd als hogedichtheidpolyetheen (hdpe), een kunststof die wereldwijd goed recyclebaar is. ‘Het Dell Packaging-team ontwerpt en vervaardigt de productverpakking zodanig dat het meer dan 93 procent recyclebaar is en opnieuw gebruikt kan worden in de circulaire economie’, zo stelt het bedrijf.

Dell zal vanaf 30 april 2017 de 'XPS 13 2-in-1'-laptop verpakken in gerecycled oceaanplastic. Het bedrijf sluit ook voorlichtingsmateriaal bij voor meer bewustwording over oplossingen voor een gezond ecosysteem in de oceaan. Het initiatief voor dit project komt voort uit Dell EMC, Dell’s ‘social good advocate’, acteur Adrien Grenier en tevens de Lonely Whale Foundation.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5963172). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.