Managed hosting door True

Nashuatec/NRG maakt jaarcijfers 2004 bekend

 

Nashuatec/NRG, leverancier van producten en diensten op het gebied van document management (printers, copiers en documentsoftware) heeft het boekjaar 2004-2005 afgesloten met een omzet van 273 miljoen euro. De omzet groeide met 5,8 procent, de winst met 2,9 procent. De onderneming versterkte haar positie als document management specialist door de overname van Swets Farrington.

Het was voor het veertiende achtereenvolgende jaar dat Nashuatec/NRG omzet- en winstgroei realiseerde in een boekjaar, dat voor het eerst gebroken. was en derhalve liep van 1 april 2004 tot en met 31 maart 2005.

Met de overname van Farrington gaf Nashuatec/NRG verder inhoud aan haar groeistrategie in document management. De in Haarlem en Lisse gevestigde specialist in input en document management (jaaromzet 12 miljoen, honderd medewerkers) is in zijn geheel overgegaan naar NRG Benelux. De nieuwe business unit opereert thans onder de naam NRG Farrington B.V. en bouwt voort op dertig jaar expertise en een uitstekende reputatie in onder meer de financiële sector en de gezondheidszorg.

De omzet van Nashuatec/NRG groeide verder door de uitbreiding van de software en consultancy activiteiten; de omzet in Solutions is gegroeid met maar liefst 42 procent. Ook tekende zich een toename af in de service-inkomsten. Nashuatec/NRG investeerde stevig in interne IT-systemen en in een ASP-model voor haar activiteiten op het gebied van services.

Voor het inmiddels lopende boekjaar 2005/2006 verwacht Nashuatec/NRG een verdere omzetgroei in document management, mede dankzij de integratie van NRG Farrington. Ook voorziet Nashuatec/NRG een aantal belangrijke nieuwe productontwikkelingen bij moederorganisatie Ricoh, onder meer de Gelsprinter. Dit is een nieuwe (kleuren) printtechnologie die leidt tot veel lagere afdrukkosten met behoud van het kwaliteitsniveau. De concepten Managed Print Services en Pay-per-Page zullen verder worden uitgebouwd. Met de acquisitie door Ricoh van Hitachi Printing Solutions, inmiddels Ricoh Printing Systems, heeft Nashuatec/NRG nu ook beschikking over een scala aan oplossingen voor het segment hoogvolume printen in de Datacenter en de Print On Demand omgeving.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/591921). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.